Tuinaanleg door uzelf, uw hovenier of samen met de tuinarchitect

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de samenwerking tussen diverse partijen die bij het realiseren van uw tuinplan betrokken zijn. Door zijn jarenlange ervaring als tuinontwerper, werkvoorbereider en projectleider bij gerenommeerde hoveniersbedrijven weet Rick de Valk inmiddels precies hoe je een tuin het best kunt aanleggen.

Nadat u een tuinplan heeft laten maken kunt u de tuin gaan aanleggen. Echter, de mooiste tuin zal ontstaan als u de bedenker van het plan (Rick de Valk) blijft betrekken bij de realisatie van uw tuin. Rick zal namelijk altijd streven naar het meest optimale resultaat en neemt met alternatieven niet zomaar genoegen.

Laat uw nieuwe tuin realiseren door Rick de Valk

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een professioneel getekend tuinontwerp van Rick de Valk voor úw tuin? Neem vrijblijvend contact op.
blank

Samen met u en uw hovenier, in combinatie met Rick de Valk

Als er een passende hovenier gevonden is voor de aanleg van de tuin is er ook de mogelijkheid dat Rick de Valk de uitvoering mee gaat begeleiden. Hij volgt de uitvoering nauwgezet en controleert (en motiveert!) de uitvoerende partijen als onafhankelijke deskundige. Rick is als geen ander op de hoogte van het werk, is daarmee het meest betrokken en streeft naar een optimaal resultaat. Deze vorm van samenwerking gaat op uurloonbasis. Het uurloon van Rick de Valk bedraagt € 60,00 per uur excl. BTW. Dat zijn kosten die zichzelf volledig terugverdienen. Door zijn jarenlange ervaring als tuinontwerper, werkvoorbereider en projectleider bij gerenommeerde hoveniersbedrijven weet Rick de Valk inmiddels precies hoe je een tuin het best kunt aanleggen. Van die kennis kunt u gebruik van maken.

Uitvoering door Rick de Valk

Rick is in de eerste plaats Tuinontwerper. Toch komt het regelmatig voor dat hij ook het complete werk aanneemt en zelf gaat uitvoeren. Dat doet hij alleen als er een goede klik is tussen hem en de opdrachtgever. Rick is dan verantwoordelijk voor de complete realisatie, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering. Hij zoekt zelf de passende partijen en begeleidt het hele werk van begin tot eind. En dat gebeurt gegarandeerd goed, voor een faire prijs. Zonder allerlei vage ‘Meerwerk’ valkuilen. U weet vooraf waar u qua kosten aan toe bent. Rick de Valk is als uitvoerende partij aangesloten bij de branchevereniging Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners, kortweg V.H.G. Volgens hun uitvoeringsnormen (consumentenvoorwaarden VHG) wordt het werk uitgevoerd en gegarandeerd. Heel belangrijk is dat de tuin ook een goede begeleiding krijgt ná uitvoering. Ook deze nazorg is bij Rick de Valk in goede handen. Hij heeft hierdoor inmiddels vele ‘lange termijn relaties’ met diverse opdrachtgevers.

Samenwerken met Tuinarchitect Rick de Valk verdient zichzelf terug

Door uzelf, geheel in eigen beheer

Na afronding van de ontwerpfase beschikt u als opdrachtgever over een Definitief Ontwerp (D.O.) met een uitgebreide legenda, nodig voor een correcte uitvoering van de tuin. Met dat ontwerp kunt u zelf partijen gaan benaderen voor een kostenbegroting, zodat u vooraf weet wat de kosten van de aanleg gaan worden. Ook hierin kan Rick de Valk u begeleiden. Hij kan voor u een werkbestek schrijven, wat u kunt neerleggen bij verschillende uitvoerende partijen, zoals grondwerkers, stratenmakers, aannemers en hoveniers. Deze kunnen u dan een consistente prijsopgave doen, waar alles duidelijk en vast omschreven staat en de aanvraag voor alle partijen gelijk is. Het uitwerken van een werkbestek door Rick de Valk is altijd een aanvullende opdracht.
Dan komt het moment dat u wilt starten om de tuin daadwerkelijk aan te gaan leggen. Dat kan in fases, of in één keer. Het meest efficiënt is natuurlijk het laatste, maar door factoren als tijd, financiële middelen etc. kan uitvoering ook uitgespreid worden over een langere periode. Leidraad in alles is en blijft het tuinplan. Men kan een tuin aanleggen in 5 weken, of in 5 jaar, het eindresultaat blijft hetzelfde, mits er maar met vakmanschap en inzicht gewerkt wordt. Tuinen aanleggen is echter een vak, een ambacht, waarbij heel veel disciplines met specifieke vakkennis samenkomen. Een tuin zelf ‘even’ aanleggen zal vrijwel zeker op een teleurstelling uitlopen. Dat wil niet zeggen dat u niet veel zelf kunt doen, als er maar vakmensen op het juiste moment bijgehaald worden. U bepaalt zelf welke partijen dat gaan worden. In overleg kan Rick de Valk u daarin adviseren en kan mee bemiddelen in het betrekken van de juiste partijen voor de uitvoering. Rick heeft een uitgebreid netwerk van aannemers en hoveniers door het hele land.