Tuinontwerp Eindhoven

Als u een tuinarchitect zoekt in de omgeving van Eindhoven, dan bent u bij Rick de Valk aan het juiste adres. Rick ontwerpt al meer dan 35 jaar tuinen en buitenruimtes in de regio Eindhoven. Maar ook elders in het land heeft hij vele tuinen mogen ontwerpen en mee mogen realiseren. Zijn projecten zijn heel divers: van een kleine stadstuin in Eindhoven tot een grote landschappelijke tuin in het landelijk buitengebied.

Ook zijn opdrachtgevers zijn heel divers: meestal betreft het particuliere opdrachtgevers, maar dat kunnen ook zakelijke contacten zijn, zoals bedrijven, zorginstellingen en gemeentes. Veelal vanuit de regio Eindhoven, maar ook van verder weg. De grootte van de opdracht maakt daarbij niets uit.

Door zijn jarenlange ervaring komt Rick de Valk altijd met verrassende ideeën en oplossingen, uitgewerkt in een prachtig plan, in de tuinstijl en qua budget passend bij u wensen. Vakmanschap, liefde voor tuinen en persoonlijk aandacht staan daarbij voorop.

De meeste tuinplannen van Rick de Valk in de regio Eindhoven zijn daadwerkelijk gerealiseerd en zijn in overleg ook te bezoeken.

 

Tuinontwerp kosten

Het maken van een ècht passend tuinontwerp is een tijdrovende en serieuze aangelegenheid. Veel hoveniers zien een tuinontwerp als een serviceartikel, iets wat ze er wel even bij doen, als ze de tuin mogen aanleggen. Dat zie je terug in het eindresultaat. Weinig oog voor details, vol met ‘fauten’ en veel van hetzelfde.

Zo niet van de ontwerpen van Rick de Valk. Die zijn persoonlijk en ook nog eens heel betaalbaar.

Ontwerpkosten beginnen bij € 1000,00 voor een kleine stadstuin in de regio Eindhoven en lopen op naar mate de tuin groter is qua oppervlakte. Voor de ontwerpkosten van uw tuin: zie daarvoor het ontwerpkosten overzicht op deze site.

De ontwerpkosten verdienen zich altijd terug!

Een ontwerp van Rick de Valk voorkomt problemen vóór-, tijdens en na de uitvoering, want elk plan is realistisch, gedetailleerd en uitvoerbaar ontworpen. Er wordt altijd uitgegaan van een lange termijn visie, waarbij duurzaamheid en het veranderende eindbeeld met de jaren ( doordat de beplanting gaat groeien) voorop staan. Dus niet na 5 jaar alweer een nieuwe tuin, doordat de beplanting bij u in de tuin de regie overgenomen heeft.

 

Tuinontwerp voorbeelden

 

Handgetekend tuinontwerp

Rick de Valk maakt géén ‘snelle – dertien in een dozijn’ computer tekeningen, maar levert old school ambachtelijk maatwerk. Zijn tuinontwerpen gemaakt met decennia lange kennis van zaken en met liefde voor het vak. Handmatig uitgewerkt op de tekentafel. Tuinontwerpen van Rick de Valk hebben onmiskenbaar een eigen stijl. Ze zijn zeer gedetailleerd, inzichtelijk, op schaal getekend en uitgewerkt in de juiste maatvoering.

Om met dat laatste te beginnen: Iedere tuin / perceel wordt bij opdracht vooraf op locatie door Rick de Valk persoonlijk en met zorg ingemeten, zodat het tuinplan qua maatvoering en terreinhoogtes klopt.

Na het inmeten wordt het eerste plan uitgewerkt en persoonlijk toegelicht binnen een vooraf besproken tijdspanne. Deze eerste presentatie betreft het Voorlopig Ontwerp, wat altijd in kleur op zowel papier en als scan ook digitaal aangeleverd wordt. Die eerste planpresentatie is meestal bij u thuis.
.
Bij elk voorlopig ontwerp maakt Rick de Valk tevens een unieke vogelvlucht impressie van uw nieuwe tuin. Met zo’n impressie wordt het tuinplan nog beter leesbaar en inzichtelijker voor u, maar ook voor de hovenier die het plan gaat uitvoeren.

Daarna volgt het Definitieve Ontwerp met de eventueel gewenste aanpassingen. Dit ontwerp is wederom op schaal en wordt gepresenteerd in zwart wit. Meestal is de schaal 1:100, tenzij anders aangegeven. Elk Definitief Ontwerp wordt voorzien van een stempel met alle basisgegevens en een uitgebreide legenda, welke met een logische nummering verwijst naar alle items op het tuinplan. Het Definitief Ontwerp is de werktekening voor de uitvoering van uw tuin.

In het Definitief Ontwerp wordt ook de vormbepalende beplanting aangegeven. Denk daarbij aan de bomen, de solitairen, de grote heesters en de hagen. De overige (secundaire) beplanting volgt op wens in een later stadium, middels een apart op schaal getekend beplantingsplan. Met daarop de benodigde aantallen, levermaten en Nederlandse en Latijnse namen. Dit aanvullende beplantingsplan is altijd een aanvullende opdracht.

 

Eerste bezoek bij u op locatie

Het eerste bezoek bij u op locatie in de regio Eindhoven is vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen en bijkomende kosten.
Woont u verder weg dan wordt van tevoren met u een klein bedrag ter compensatie van de reiskosten afgesproken.

 

Tuinontwerp tips

Een goede voorbereiding op het eerste gesprek is het halve werk!

  • tip1: stel vooraf een gedegen wensen- en prioriteitenlijst op;
  • tip 2: bepaal een realistisch budget voor uitvoering van uw tuin;
  • tip 3: verzamel sfeerplaatjes van tuinen via internet en tuinbladen;
  • tip 4: zorg voor een bouwtekening kopie (plattegrond en gevels);
  • tip 5: maak foto’s van de huidige locatie;
  • tip 6: zorg voor de juiste contactgegevens, zoals uw woonadres, adres van de tuinlocatie, telefoonnummer(s) en uw e-mailadres.

 

Partners in en rondom Eindhoven

Nadat Rick de Valk voor u de tuin heb mogen ontwerpen en u zoekt betrouwbare partners voor de uitvoering, dan is het wel zo handig om met bedrijven uit (de omgeving van) Eindhoven samen te werken. Zo blijven de lijnen kort en overzichtelijk en de communicatie helder en duidelijk. Het kan voorkomen dat het soms beter is om  een betrouwbare partij van buiten de Eindhovense regio in te schakelen. Door de vele contacten die Rick in de afgelopen jaren heeft opgebouwd kan hij vrijwel altijd een passend bedrijf voor u vinden. Ook buiten de regio Eindhoven heeft Rick de Valk vele contacten voor de uitvoering. Uiteraard gebeurt alles in goed overleg en wordt u tot niets verplicht.

 

Verschillende tuinen

In Eindhoven en omgeving heeft Rick de Valk al vele tuinen ontworpen en ook mee mogen realiseren. Tuinen in alle stijlen en op meest uiteenlopende locaties.

Van heel kleine, relatief eenvoudige tuinen, tot hele complexe grote tuinen en alles daar tussenin.

Zonder uitzondering zijn het allemaal projecten geworden die passen bij de opdrachtgevers en waar hij nog steeds trots op is!

Bent u op zoek naar een integere vakman tuinontwerper in de directe omgeving van Eindhoven, of daarbuiten,? Neem vandaag nog contact met Rick de Valk op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op locatie.

Meer informatie over verschillende tuinen vindt u hier:

 

Tuinontwerpen van Rick de Valk in de regio Eindhoven:

Behalve in Eindhoven, vindt u mijn tuinen ook in deze plaatsen: