Dat kan een tuin bijeen zorgcentrum zijn, een ziekenhuis, een revalidatiecentrum, etc. Tuinen bij instellingen zijn heel specifieke tuinen, daar ze vaak meerdere functies in zich verenigen. Denk daarbij aan representatie, veiligheid, gebruiksgemak, recreëren, bereikbaarheid, parkeren, routing, onderhoud, etc. etc. Heel complex dus.

Ook de gebruikers zijn heel divers: in de eerste plaats zijn de tuinen er voor de mensen die daar verblijven, maar ook het verzorgend personeel en de bezoekers. Maar ook de toeleveringsbedrijven, de onderhoudsbedrijven en de hulpdiensten maken gebruik van die buitenruimtes. Ieder met zijn / haar specifieke wensen en eisen.

De (tijdelijke) bewoners komen soms niet fysiek in de tuin maar ervaren deze wel optisch. Belangrijk is dus ook dat er veel fraais te zien is. Een goed ingerichte groene ruimte rond zo’n complexe instelling draagt bij aan heel veel positieve factoren. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen in een verzorgde en goed aangelegde groene omgeving beter functioneren, zich gelukkiger voelen, minder beroep doen op de zorgverleners en ook sneller genezen.

Kortom groen bij instellingen heeft een ongekende meerwaarde. Rick de Valk heeft bij diverse instellingen de buitenruimtes ontworpen en mee gerealiseerd. Dit naar grote tevredenheid van alle gebruikers.

Laat uw nieuwe tuin bij instellingen ontwerpen door Rick de Valk

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een professioneel getekend tuinontwerp van Rick de Valk voor úw tuin? Neem vrijblijvend contact op.
blank