Bij villatuinen staat vaak de woning in het centrum van de aandacht. Het “presenteren” van de woning in een passende groene omgeving is hierbij de essentie. Ook heel belangrijk is om de juiste aansluiting te krijgen tussen binnen en buiten. Grote elementen, zoals een zwembad, een bijgebouw, een overdekt terras met buitenkeuken, een tuinkas, een sauna of jacuzzi, het zijn allemaal aandacht vragende elementen. Deze kunnen, mits de tuin qua oppervlakte er zich voor leent, prima verwerkt worden. Er dient wel goed vooraf nagedacht te worden hoe deze fraai in de tuin in te passen zijn.

Ook is er volop aandacht voor de beplanting zelf, vooral ook met het oog op het te verwachten tuinonderhoud. Het is met name de groene aankleding met mooie bomen, heester- en vaste plantenborders en gazons in de juiste verhoudingen waarin een echt fraaie villatuin zich zal onderscheiden.

Rick de Valk heeft in de loop der jaren een groot aantal villatuinen onder architectuur ontworpen en mee aangelegd. In veel gevallen werden die tuinen tegelijk met het ontwerp van de villa ontworpen. Tuinarchitect en Bouwkundig architect werken op die manier nauw samen om zo een optimaal eindresultaat te komen.

Laat uw nieuwe villatuin ontwerpen door Rick de Valk

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een professioneel getekend tuinontwerp van Rick de Valk voor úw tuin? Neem vrijblijvend contact op.
blank